Dijital Sağlık’ta Küresel Pazar

Global Market Insights Inc. tarafından hazırlanan bir araştırma raporuna göre, küresel dijital sağlık pazarının 2026’nın sonunda 693.4 milyar $ ‘lık bir değeri aşması muhtemel.

Dünya genelindeki sağlık hizmetleri sistemleri koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, küresel dijital sağlık pazarının önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme göstereceği tahmin ediliyor. COVID-19 ve sağlık hizmetlerinin mevcut altyapısının üzerindeki baskıyla mücadele etmek için dijital sağlık büyük olasılıkla çok önemli bir rol oynayacak. Özellikle hasta verilerinin verimli bir şekilde depolanması ve aktarılması konusunda büyük veri biliminin kulanılması bu süreçte büyük avantajlar sağlayacak.

Tüm dünyada ülkelerin sağlık sistemleri şu anda büyük bir baskı altında. Teknolojinin kullanılması, dijital sağlık uygulamalarının tüketici tercihlerinde önemli bir değişiklik yaratması önümüzdeki yıllarda küresel sağlık piyasasının görünümünü de olumlu yönde etkileyecektir.

Covid-19 süreci birçok hükümeti dijital sağlık hizmetlerini yöneten düzenleyici politikaları değiştirmeye zorladı. Avustralya ve ABD hükümetleri, bir örneğe atıfta bulunarak, video konsültasyonları yoluyla sağlanan sağlıkla ilgili hizmetlerin geri ödenmesine izin verdi. Bu geri ödeme hamlesi, 2026 yılına kadar dijital sağlık uygulamalarının pazar içerisindeki yerini sağlamlaştıracak ve payı büyütecektir.

TELE SAĞLIK HİZMETLERİ TEKNOLOJİLERİ YERLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Video danışma ve tele sağlık hizmetlerinin artan kullanımı önümüzdeki yıllarda bu hizmetlerin önemli bir noktaya geleceğini gösteriyor. Buna ek olarak, birçok piyasa oyuncusu şu anda, tüketicilerin önemli bir kısmına etkin bir şekilde hitap edebilmek için teletıp alanındaki yeteneklerini artırmaya yönelik önemli çabalar sarf ediyor.

Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Dijital Sağlık sektörünün önemli şirketleri “Teladoc” ve “Livongo” birleştiklerini duyurdu. Bu tarihin en büyük dijital sağlık anlaşması. Teladoc, Livongo için 18,5 Milyar Dolarlık bir satın alma fiyatı ile kapıyı çalıyor ve 38 milyar Dolar değerinde birleşik bir varlık yaratılıyor.

Bu birleşme, dijital sağlıkta yeni bir çağın başlangıcına işaret ediyor. Sağlık hizmetlerinin dijital öncelikli bir geleceğe doğru kalıcı bir yolda ilerlediğini gösteriyor.

Hem Teladoc hem de Livongo, son yıllarda daha küçük girişimleri yutuyor ve sanal bakım ve dijital hasta katılımındaki yeteneklerini artırıyordu. Dikkate değer kazanımlar arasında Teladoc’un geçen ay resmi hale getirilen InTouch’ı satın alması ve Livongo’nun 2019’da myStrength’i satın alması yer alıyor. Bağımsız olarak, her iki şirket de salgın sırasında inanılmaz derecede başarılı oldu. Her ikisinin de hisse senedi fiyatları, birleşmenin açıklanmasıyla 52 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Teladoc, sanal bakıma odaklanarak bu alanda liderlik yapıyor. Bu, birinci basamak, akut ihtiyaçlar, kronik durumlar ve akıl sağlığı için sanal bakım hizmetlerini içeriyor. Teladoc, deneyimli tıbbi personelini Teladoc Health Medical Group ile ve ayrıca kendi hastalarıyla bağlantı kurmak için Teladoc platformundan yararlanan tüm dünyadaki klinisyenleri bir araya getiriyor.

Livongo, hastalarla proaktif olarak etkileşim kurmada lider. Livongo, diyabet, prediyabet, hipertansiyon, kilo yönetimi ve davranışsal sağlık gibi kronik rahatsızlıkları olan bireyleri desteklemeye odaklanıyor. Sahip oldukları teknolojik platform, verileri işleyerek içgörülere dönüştürüyor, kişiselleştirmeyi sağlıyor ve davranış değişikliğini teşvik etmek için proaktif dürtüler yaratıyor.

DİJİTAL SAĞLIK CİHAZLARI İÇİN TALEP ARTIYOR

Dijital sağlık donanımları yani bu alanda kullanılan teknolojik cihazlar 2019’da yaklaşık %30 endüstri payına sahipti ve önümüzdeki yıllarda önemli bir gelir artışı göstermesi muhtemel.

Akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir cihazlar gibi dijital sağlık cihazlarının kullanımındaki artış bu payı ileriye taşıyan en önemli faktörler.

Ayrıca, veri analizi, mikroelektronik, telekomünikasyon ve sensör üretim tekniklerindeki en son teknolojik gelişmeler, küresel dijital sağlık pazarında donanım segmentinin büyümesini olumlu yönde etkiliyor.

Teknoloji sayesinde, hastalar sanal gerçeklik araçları, giyilebilir tıbbi cihazlar, telesağlık ve 5G mobil teknolojisi ile daha iyi tedavi görüyor.

SIRADAKİ NE?

Dijital Sağlık alanında yeni teknolojiler, servisler ortaya çıkacak. Büyük şirket birleşmeleri gerçekleşecek. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte Dijital sağlık girişimlerinin yükselen başarı grafiklerini konuşacağız. Tüm bu gelişmeler küresel dijital sağlık pazarını büyütecek. Peki biz ülke olarak bu pazarın neresinde olacağız? Başarılı dijital sağlık girişimleri çıkarabilecek miyiz? Teknoloji geliştirecek ve dünyaya pazarlayabilecek miyiz? Sağlık sektörümüz ve ve karar vericilerimiz bu gelişime, değişime ayak uydurabilecek mi? Asıl sormamız gereken sorular bunlar…

Dijital Sağlık alanında yeni teknolojiler, servisler ortaya çıkacak. Büyük şirket birleşmeleri gerçekleşecek. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte Dijital sağlık girişimlerinin yükselen başarı grafiklerini konuşulacak. Tüm bu gelişmeler küresel dijital sağlık pazarını büyütecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir